"Регіони" хочуть скасувати квоти на українську музику

Четвер, 29 квітня 2010, 08:28

Верховній Раді пропонують скасувати вимогу, щодо надання 50% телерадіоефіру музичним творам українських авторів або виконавців.

Відповідний законопроект внесла депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, повідомляє сайт парламенту.

Як зазначається у пояснювальній записці до документу, чинна редакція закону про телебачення і радіомовлення суперечить Європейській Конвенції про транскордонне телебачення.

Депутат, посилаючись на міжнародні правові експертизи, наголосила, що музичні твори українських авторів чи виконавців належать до категорії "європейські твори", а отже щодо них не можуть бути встановлені окремі квоти.

Також Бондаренко заявила, що квоти, встановлені в чинній редакції закону, "не враховують кількості таких творів, що реально існують на сьогоднішній день".

"Тому дотримання цих квот телерадіоорганізаціями призводить до того, що їх програми практично не відрізняються одна від одної, тобто аудиторія не отримує різноманітної інформації", - йдеться у документі.

У свою чергу, заступник глави адміністрації президента Ганна Герман, коментуючи цю ініціативу заявила: "Якщо ми виключимо цю норму, то ми поставимо перепони для розвитку і пропаганди української музики і українських виконавців".

Вона сумнівається, що така ідея повинна бути реалізована: "Я думаю, що вона не на часі і є непотрібною".

На переконання Герман, "пропаганда і утвердження української музики і українських виконавців потребує посилення державної підтримки", повідомляє УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування