В опозиції вірять, що їхні шашки і літаючі яйця принесуть іще плоди

Четвер, 29 квітня 2010, 09:56

Спроби опозиції заблокувати процес ратифікації угоди про продовження терміну базування Чорноморського флоту Росії в Україні все ж таки мали результат.

Впевненість у цьому висловив один із координаторів опозиції Анатолій Гриценко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Скажу відверто, в опозиції усім було зрозуміло - зупинити ратифікацію неможливо. Навіть якби ми були більш активними, ефективними, результативними. Члени коаліції могли проголосувати за ратифікацію в кабінеті Литвина чи Януковича, де завгодно. І немає жодних сумнівів, що їхній Конституційний суд, так само, як і Кремль, був би задоволений", - зазначив він.

Однак, за словами Гриценка, завдяки масовим акціям на вулиці і бійкам у Верховній Раді у вівторок "удалося домогтися декількох речей".

"Перша - завдяки ЗМІ суспільство, Європа і навіть Росія побачили, що, принаймні, половина українського суспільства не сприймає цей пакт Януковича-Медведєва і вважає його таким, що суперечать національним інтересам", - зазначив депутат.

"Друга - нам вдалося показати, що нав'язувана згори силою "стабільність" не консолідує нас, а роз'єднує. Форсуючи ратифікацію, коаліція пішла на порушення законів", - додав Гриценко.

"Уже два цих фактори в майбутньому, коли прийде нова влада, дадуть підстави для денонсації угоди з Росією", - упевнений він.

Крім того, зазначив Гриценко, "з'явилися конкретні дії, спрямовані на об'єднання опозиційних сил".

"Янукович, сам того не бажаючи, кроками, спрямованими на роз'єднання суспільства, фактично сприяє об'єднанню опозиції", - вважає він.

При цьому Гриценко визнав, що опозиційні сили не наблизилися до об'єднання.

"На цьому мітингу були і свідомі докори на адресу один одного, і провокаційні заяви, і спроби монополізувати своє лідерство в опозиції. Крім того, ніхто ні з ким не погоджував заклики до нових масових акцій і дати їхнього проведення", - зазначив він.

"Усе це призвело до того, що у вівторок деякі лідери опозиції, почувши виступи інших вождів, демонстративно відмовлялися від виступів. Але разом із тим об'єднання опозиції - необхідний для країни крок. Зараз до влади прийшла сильна команда, протидіяти якій повинна сильна опозиція", - наголосив Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...