Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: план Лукашенка - це здорово

Четвер, 29 квітня 2010, 21:01
Україна готова працювати з Білоруссю з питань транспортування венесуельської нафти в цю країну.

Про це заявив президент України Віктор Янукович у Мінську в четвер під час переговорів з президентом Білорусії Олександром Лукашенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Звичайно, ми з задоволенням будемо працювати з реалізацією вашого плану по венесуельській нафті", - заявив він.

"Ми допоможемо вам як партнери її транспортувати і частково її переробляти і реалізовувати. У тому числі - і на українському ринку, за нашими договірними цінами, наближеними до ринкових", - додав український президент.

Янукович подякував Лукашенко за внесення Україні пропозиції стати "партнером у нафтовому бізнесі у Венесуелі". "Це здорово", - сказав президент України.

У свою чергу, Лукашенко заявив про наміри Білорусі поставляти з Венесуели до 10 млн. тонн нафти на рік і залучити до цього проекту Україну.

"4 млн. тонн ми зможемо довезти залізницею (з Одеси до Мозирського НПЗ). Але 10 млн. тонн - це вже дуже серйозний проект, який ми готові здійснити спільно з Україною", - сказав він.

За словами глави білоруської держави, "українська залізниця надасть серйозну підтримку з транспортування нафти на Мозирський НПЗ".

"Ми переробимо цю якісну нафту, продамо її на внутрішньому, українському та інших ринках. Ми будемо займатися цим серйозним проектом аж до прокладки нових перемичок, труб", - сказав Лукашенко.

Крім того, Янукович висловив надію, що "Білорусія буде надійним партнером з реалізації можливості транзиту в країни Балтії".

"Ми, у свою чергу, створимо Білорусії можливості для виходу Білорусії в Чорноморський басейн", - сказав президент України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...