Україна просить ЄС менше знущатися над українцями при видачі віз

П'ятниця, 30 квітня 2010, 14:26

Україна просить Європейський Союз полегшити процедуру отримання віз для українців.

Про це йшлося на засіданні спільного комітету експертів з реалізації угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз, повідомляє прес-служба МЗС.

У ході засідання українська делегація внесла "обґрунтовані пропозиції" щодо додаткових заходів, які має здійснити сторона ЄС для того, щоб громадяни України змогли повною мірою скористатися перевагами угоди.  

"Зокрема, Україна закликала держави-члени ЄС неухильно забезпечувати прямий доступ наших громадян до консульських установ з метою отримання візи, виключити випадки необґрунтованих відмов у видачі віз, суттєво збільшити відсоток багаторазових віз, що видаються нашим громадянам", - сказано у повідомленні.

Крім того, Україна просить "провести роботу з персоналом консульств з метою уникнення випадків зухвалого та принизливого ставлення до українських громадян, а також припинити практику необґрунтованої вимоги консульськими установами держав-членів ЄС додаткових супровідних документів для оформлення віз громадянами України".

"Сторони домовилися продовжити діалог з питання внесення змін та доповнень до Угоди про спрощення оформлення віз", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування