Герман заперечує, що темники повертаються

П'ятниця, 30 квітня 2010, 15:16

Заступник голови адміністрації президента Ганна Герман заперечує, що адміністрація президента втручається в роботу комерційних каналів.

Про це вона заявила "Телекритиці",  коментуючи авторський матеріал на "Українській правді" кореспондента "1+1" Мирослава Отковича "Темники повернулися".

"Я прочитала на "Українській правді", що Піховшек і Джангіров нині курують інформаційну політику президента України. Що це за дурниці такі, хто дав право говорити свідому дезінформацію? Я не бачила ні Піховшека, ні Джангірова в Адміністрації президента. Піховшек працює в "Лівому березі", а Джангіров на ТРК "Київ", при чому тут Адміністрація президента та інформаційна політика президента? Чому нам весь час приписують якісь абсолютно абсурдні речі?", - заявила Герман.

Щодо неприпустимості публічного заперечення Голодомору в Україні, про яке пише Откович, Герман  зазначила, що президент ніколи не заперечував факту Голодомору.

"Президент просто сказав, що він не вважає Голодомор геноцидом, - каже Герман. - Президент каже, що Голодомор був, від нього постраждало багато людей, що їх пам'ять треба шанувати і не допускати цього, але він особисто не вважає Голодомор геноцидом. Це його право, він за це голосував. Я голосувала за те, що це був геноцид", - наголосила вона.

Герман вважає подібні звинувачення не чим іншим, як замовленням з опозиційних штабів й очорненням із нав'язуванням команді президента тем про темники і тиск на свободу преси.

"Я не знаю журналіста, якому би я будь-коли відмовила, щоби він сюди прийшов і поставив свої запитання... Нещодавно президент дав прес-конференцію, на якій було понад триста чоловік. Ми постійно відкриті для коментарів. Мій телефон включений 23 години на добу і його знає кожен журналіст, кожен може подзвонити і запитати, я завжди даю відповіді", - запевнила Герман.

"Якої ще відкритості ви хочете? І що це зараз за намагання переконати світ, що ми даємо якісь темники. У нас ніколи не було і не буде таких ганебних брифінгів, які були у Тимошенко, коли жоден журналіст не міг поставити запитання, яке не узгоджувалося з її прес-секретарем. І нехай вони нам не приписують того, що робили самі", - обурилась вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News