Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція просить Європу засудити Януковича, а не Україну

П'ятниця, 30 квітня 2010, 17:25

Опозиція просить Раду Європи терміново дати оцінку діям нової української влади в частині утисків основних прав і свобод громадян, а також утисків прав опозиції.

Про це заявив на брифінгу у п'ятницю БЮТівець Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба БЮТ.

Соболєв нагадав, що українська делегація у ПАРЄ ініціювала терміновий розгляд українського питання на черговій сесії ПАРЄ у червні.

За його словами, ПАРЄ має терміново відреагувати "на утиски прав людини, свободи слова і демократії новою владою, а також у зв'язку з подіями у Верховній Раді під час ратифікації угоди про продовження базування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Соболєв підкреслив, що українська делегація, ініціюючи розгляд цих питань на сесії ПАРЄ, домагається не застосування чергових санкцій щодо України, а наполягає на тому, щоб європейська спільнота звернула увагу на утиски основних прав і свобод як опозиції, так і народу України.

"Для нас важливо, щоб це було не лише листом, який розповсюджується серед представників ПАРЄ, а щоб це стало актом впливу на чинну владу, якій не допустимо діяти в той спосіб, у який вона зараз діє. Це не питання санкцій щодо України, а питання оцінки чинної влади", - сказав він.

Крім того, Соболєв повідомив, що під час перебування у Страсбурзі члени української делегації мали зустріч з президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу, який спростував повідомлення про те, що він начебто засудив дії української парламентської опозиції у Верховній Раді 27 квітня під час ратифікації харківських угод.

"Під час зустрічі з президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу ми чітко з'ясували позицію про його невтручання в українські події, і він чітко заявив, що не засуджував дії української опозиції у парламенті", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: