Міліція затримала людей Тягнибока за "антифлотську" акцію

Субота, 1 травня 2010, 12:23

У суботу працівники МВС затримали кількох керівників ВО "Свобода" за організацію акції протесту під Верховною Радою 27 квітня.

Про це повідомляє прес-служба організації.

Так, було затримано заступника голови ВО "Свобода" Андрія Мохника, члена політради Ігора Мірошниченка, заступника голови Київміськорганізації Андрія Іллєнка та керівника "Студентської Свободи" Руслана Андрійка.

Зараз усі затримані перебувають у слідчому відділку Головного управління МВС у Києві, проти них порушено кримінальну справу за статтею 293, йдеться у повідомленні.

У постанові про примусовий привід йдеться про те, що затримані "через гучномовці та інші звукові прилади викрикували образливі брутальні вислови загального характеру, спрямовані на адресу посадових осіб органів державної влади з настійливими вимогами виконати їх безпідставні бажання, в наслідок чого порушено спокій місцевих жителів та нормальну узгодженість їх життєдіяльності".

"Свободівці" називають підстави для порушення справи безпідставними.

"Свободівці є учасниками мирної акції, як і багато тисяч інших громадян, котрі 27 квітня брали участь в акції протесту проти ратифікації угоди щодо продовження терміну перебування ЧФ РФ на території України. У їхніх діях жодної з ознак організації групового порушення громадського порядку не було", - сказано у повідомленні.

У ВО "Свобода" заявляють про відсутність правових підстав для затримання та порушення справи щодо її лідерів, а також про "брутальну фальсифікацію звинувачень та відверте нехтування свободами громадян України".

Як відомо, 29 квітня Мохника викликали на допит у карний розшук МВС через те, що 27 квітня він був одним із організаторів акції протесту проти ратифікації угоди щодо продовження терміну перебування на території України Чорноморського флоту РФ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...