Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганські власті підіграють Кремлю?

Понеділок, 10 травня 2010, 18:29
Луганський Народний комітет порятунку України вимагає від облпрокуратури правової оцінки факту встановлення у Луганську 8 травня пам'ятника "жертвам ОУН-УПА".

Про це йдеться в заяві комітету, повідомляє УНІАН.

В ній підкреслюється, що довкола законності процедури і місця встановлення пам'ятника точилися більш ніж дворічні суперечки через фактичну відсутність підстав для цього.

"Тільки з отриманням "регіоналами" та комуністами повноти влади, справа реставраторів сталінізму отримала своє завершення", - вважають в комітеті.

Вони також зазначили, що відкриття пам'ятника стояло у плані заходів на офіційному сайті Луганської держадміністрації, а у відкритті взяли участь віце-прем'єр Віктор Тихонов, глава Луганської ОДА Валерій Голенко, мер Луганська Сергій Кравченко, глава фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов та депутат російської Держдуми Костянтин Затулін.

"Для масовості заходу були зігнані держслужбовці та представники навчальних закладів", - йдеться у заяві.

Члени Луганського комітету вважають такі дії представників влади "виявом неповаги до українського народу, його історії та національної пам'яті, наругою над світлою пам'яттю героїв, які боролися за волю країни".

На їхню думку, відкриття такого пам'ятника "є провокацією, що спрямована на розкол суспільства, свідченням спотворення історії, спробою підіграти Кремлю в дискредитації українського визвольного руху".

Вони також засудили практику реставрації сталінізму, "бо відкриття подібного пам'ятника стоїть в одному ряду з відкриттям пам'ятника Сталіну у Запоріжжі, встановленням десятків рекламних бордів із зображенням Сталіна у такому таки Луганську".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...