На Тернопільщині і Львівщині теж кажуть про тиск ДАІ через мітинг у Києві

Понеділок, 10 травня 2010, 22:27

Тернопільська обласна організація ВО "Батьківщина" заявляє, що ДАІ здійснює тиск на перевізників, аби ті не доставляли людей з області до Києва 11 травня.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на заяву облорганізації "Батьківщини".

"Після участі чисельної делегації з Тернопільської області в акції під стінами Верховної Ради 27 квітня керівництвом ДАІ за вказівкою начальника Управління МВС у Тернопільській області проведено "профілактичні бесіди" із перевізниками, під час яких їм "рекомендовано" не здійснювати перевезення учасників політичних акцій, що в майбутньому будуть проводитись в столиці, а особливо - 11 травня", - сказано в заяві.

Представники "Батьківщини" наголошують, що "такі дії керівництва ДАІ та начальника Управління МВС у Тернопільській області є порушенням права громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, що визначено статтею 39 Конституції України".

"Органи МВС поступово перетворюються на виконавців програми (президента Віктора) Януковича щодо знищення демократичних цінностей в Україні та гноблення українського народу задля продовження здачі державних інтересів Росії", - заявляють представники "Батьківщини".

Вони також додають, що позицію партії щодо недопустимості утисків прав громадян з боку керівництва обласної міліції та ДАІ буде заявлено у вівторок, 11 травня, під час пікетування обласного управління міліції.

Раніше керівник прес-служби Львівської облорганізації ВО "Батьківщина" Тарас Кухар повідомив, що й на Львівщині співробітники ДАІ блокують виїзд автобусів з прихильниками БЮТ, які прямують до Києва для участі в акції протесту під ВР.

"Автобуси зі Львова та районів області не можуть виїхати за межі Львівщини, оскільки співробітники ДАІ зупиняють їх і вигадують різноманітні приводи, щоб транспорт з прихильниками "Батьківщини", які мають намір взяти участь 11 травня в акції протесту біля стін парламенту, не виїхав за межі області", - заявив Кухар.

За його словами, працівники ДАІ також вимагають у власників автотранспорту розписки, "що вони не поїдуть до Києва".

Кухар заявив, що "якщо сьогодні наші автобуси не пустять до Києва - то вже завтра ми проведемо у Львові масштабне пікетування біля обласного управління міліції".

Водночас начальник Відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС у Львівській області Денис Харчук запевнив, що з боку правоохоронців "не чиниться жодних перешкод".

"Проводяться звичайні заходи щодо перевірки транспортних засобів", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування