Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко: "Ми сподіваємося зупинити Януковича і уряд від невигідних кроків"

Середа, 12 травня 2010, 11:10

У БЮТ сподіваються, що обговорення у парламенті угод, які планують підписати президенти України та Росії, упередить Віктора Януковича від невигідних кроків.  

Принаймні про це сказав член БЮТ, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко під час ранкового ефіру на "Радіо-ЕРА", повідомляє прес-служба політика.

"Україні корисна економічна співпраця з Росією, а не економічне поглинання Росією", - заявив Томенко.

Коментуючи підписання президентами України та Росії у Харкові договору про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України, Томенко зазначив: "Підписання цього документу відбувалося у непрозорий, таємний спосіб, коли не тільки опозиція, а й експерти і суспільство були поза цим процесом".

Саме тому, за його словами, опозиція наполягла на попередньому розгляді у парламенті угод напередодні їх підписання президентами України й Росії 17-18 травня.

"Ми не заперечуємо на взаємовигідній співпраці, але на сьогодні одні з найбільш конкурентних галузей, скажімо, атомна енергетика чи авіабудівництво, не потребують керівництва з боку інших держав", - наголосив Томенко.

Як приклад він навів експертну оцінку можливого об'єднання російського "Газпрому" та "Нафтогазу Україну", за якою частка у спільному підприємстві "Нафтогазу" складала б 6-6,5%.

"Тобто зрозуміло, що в умовах створення спільних корпорацій або підприємств керівництво ними повністю переходить російській стороні", - впевнений  Томенко.

"Це точно не взаємовигідне співробітництво, а економічне поглинання стратегічно важливих галузей", - додав він.

"Саме тому сьогоднішнє обговорення, ми сподіваємося, зупинить президента та уряд від економічно невигідних кроків для нашої економіки та не допустить рішень, що суперечать національним інтересам", - наголосив Томенко.

У середу зранку в Верховній Раді перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв доповідає про те, які документи готуються до підписання президентами України та Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим 17-18 травня.  

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...