Людина Януковича каже, що Тимошенко не репресують

Середа, 12 травня 2010, 13:56
 

Представник президента у парламенті заперечує існування в Україні репресій щодо опозиції.

Про це Юрій Мірошниченко заявив у середу, відповідаючи на питання журналістів щодо поновлення кримінальної справи щодо лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

За його словами, відповідні дії "не в інтересах президента Віктора Януковича", тому що главі держави для проведення економічних реформ потрібна конструктивна співпраця влади і опозиції.

"Тому говорити про його особистий інтерес у цьому питанні було б некоректно. Я спростовую ці заяви і запевняю вас, що ніяких політичних репресій в Україні бути не може", - наголосив він.

Мірошниченко пояснив, що аудит діяльності уряду Тимошенко, ініційований владою і в тому числі Януковичем, має на меті "не стільки виявити прорахунки або накопати, умовно кажучи, підстави для кримінального переслідування, скільки виявити реальний стан речей і об'єктивну картину, з якої починає діяти сьогоднішня влада".

На репліку про те, що Тимошенко звинувачує у репресіях проти себе особисто Януковича, Мірошниченко порадив їй керуватися фактами, а не припущеннями.

"Можливо Юлія Володимирівна щиро вважає, що її переслідують, але я не виключаю, що це є і певною формою маніпуляції суспільною свідомістю та думкою преси", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування