Соратник Тимошенко визнав, що просив не показувати скандальне відео

Середа, 12 травня 2010, 17:40
 

Депутат від БЮТ Олександр Абдуллін визнав, що звертався на телебачення не показувати відео, невигідне Юлії Тимошенко.

Про це Абдуллін зізнався під час засідання комітету з питань свободи слова.

За словами Абдулліна, йшлося про відео "пропало всьо" у виконанні Тимошенко, яке випадково було записано після провалу переговорів з Януковичем про широку коаліцію.

"Єдиний раз, коли я звертався до керівництва телеканалів - це щодо прикрого технічного випадку (з відео "пропало всьо")", - сказав Абдуллін.

"Я сказав, що це технічна помилка, і попросив людей не використовувати це технічне відео в новинах, а якщо хочуть - в розділі "курйози", - додав Абдуллін.

Зокрема, за його словами, з таким проханням він звертався до заступника голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексія Мустафіна.

Водночас Мустафін сказав, що конкретно цей епізод він не обговорював з Абдулліним.

Абдуллін також спростував слова Ігоря Коломойського про те, що БЮТ намагався домовитися з ним про вплив на інформаційну політику 1+1, який при попередніх власниках начебто коштував 3 мільйона доларів на рік.

"Ми знайомі з Ігорем Валерійовичем, але не обговорювали цього питання. Я попросив наших юристів подивитися на його заяву, бо ми розглядали можливість подати позов до суду. Але, на жаль, там ніде не сказано, що це саме Абдуллін пропонував ці кошти", - сказав депутат.

За словами Абдулліна, БЮТ "не пропонував каналу 1+1 гроші, і жодному журналісту також".

Як раніше розповідав Коломойський в інтерв'ю "Українській правді", після придбання ним 1+1 йому "подзвонив Олександр Абдуллін і запитав, як буде продовжуватися співпраця з каналом". "Він сказав, що раніше на цю співпрацю було виділено певний бюджет - близько 3 мільйонів доларів".

Водночас Абдуллін сказав, що перед 9 травня він намагався розмістити привітання Тимошенко з днем перемоги на каналі 1+1.

"Відповідь була така: наші власники дали розпорядження не приймати рекламу від Тимошенко", - сказав Абдуллін.

Як відомо, Абдуллін відповідає в БЮТ за інформаційно-рекламний напрямок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...