Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратникам Януковича не подобаються захисники преси з-за кордону

Середа, 12 травня 2010, 18:21
У Партії регіонів вважають, що розслідувати факти цензури повинна українська прокуратура, а не міжнародні структури.

Про це заявила під час засідання комітету з питань свободи слова регіонал Олена Бондаренко.

"Прокуратура у нас є такою, якою вона є. Іншої немає. І вона повинна реагувати, а не захищати журналістів через липові закордонні гроші, через "Репортерів без кордонів", - сказала Бондаренко.

На цю репліку головуючий Андрій Шевченко іронічно додав, що "зараз ще давайте почнемо згадувати про гроші Сороса".

Як відомо, останнім часом міжнародна організація "Репортери без кордонів" зробила низку критичних заяв про погіршення ситуації зі свободою слова в Україні.

Бондаренко також зазначила, що цензура в Україні спостерігалася в роки попередньої влади, але ці факти ігнорувалися столичними журналістами.

"Якщо хтось думає, що в 2005-2010 роках цензури не було, то це не так. Інша справа, що журналістська солідарність проявляється, коли це стосується київських журналістів", - сказала Бондаренко.

На репліку присутнього на засіданні журналіста "5 каналу", який запропонував партіям позбутися тих політиків, що здійснюють тиск на пресу, Бондаренко відповіла: "А ви здайте мені журналістів, які займаються джинсою".

У свою чергу інший член Партії регіонів Володимир Ландік сказав, що не обіймає посади в партії та не може відповідати за дії членів ПР щодо свободи слова.

"Ми не є посадовими особами партії, але передамо ваше прохання пані Герман", - сказав Ландік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: