Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі побачили, як Україна згорнула реформи

Середа, 12 травня 2010, 19:58
У Єврокомісії вважають, що 2009 рік був ознаменований практичним згортанням економічних і фінансових реформ в Україні.

Про це йдеться у річному звіті ЄС, який в середу озвучив глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Головний висновок - це те, що значних зрушень у порівнянні з 2008 роком не відбулося. Якщо в 2008 році величезним плюсом став вступ України до СОТ, то в 2009 році складно назвати які-небудь істотні реформи", - сказав він.

За словами глави представництва, в Україні практично відсутні реформи в таких сферах, як боротьба з корупцією, поліпшення прозорості та передбачуваності правил підприємницької діяльності та регуляторної бази для підприємців.

Крім того, згідно зі звітом Єврокомісії, в 2009 році ключові політичні та економічні реформи значною мірою не виконувалися через постійну конституційну кризу.

"Ситуацію в даній сфері суттєво погіршило наближення виборів президента країни, а тому значна частина другої половини 2009 року була присвячена передвиборній кампанії а не реформам", - зазначено в звіті.

Крім того, в документі сказано, що так само, як і в 2008 році, не відбулося жодних змін у сфері конституційної реформи, яка залишається пріоритетним питанням.

Також у звіті відмічена відсутність будь-яких істотних змін у сфері реформування судової системи і в питаннях боротьби з корупцією.

"Необхідні подальші дії щодо виконання зобов'язань перед Радою Європи та подальшого приведення законодавства країни у відповідність до рекомендацій Ради Європи", - йдеться у звіті.

Також у документі наголошується, що в кінці 2010 року в сфері економіки ключовим питанням було відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Поліпшення економічних перспектив є найбільш важливою проблемою, зокрема, у питаннях контролю соціальних і пенсійних виплат", - вважають в ЄС.

Однак при цьому в звіті підкреслюється продовження погіршення ділового клімату через відсутність однакового ставлення до компаній, бюрократичні перешкоди для бізнесу та інвестицій, що призводить до поглиблення і поширення корупції в країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...