Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севастополь і Москва домовляються, як би ще поспівпрацювати

Четвер, 13 травня 2010, 10:33
Севастополь і Москва мають намір розробити комплексну програму співпраці, яка б включала найрізноманітніші напрями взаємодії двох міст.

Така ініціатива була обговорена під час зустрічі глави Севастопольської міськдержадміністрації Валерія Саратова і делегації уряду Москви, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
  
"Програма буде багатоплановою, але два моменти ми вже особливо виділили і будемо на них акцентувати особливу увагу - це інвестиції в Севастополь і гуманітарний простір. Ці напрямки нам треба розвивати і думати, як удосконалювати співпрацю", - заявив Саратов після зустрічі журналістам.

Він повідомив що керівництво адміністрації Севастополя спрямує відповідні пропозиції про створення та підписання такої програми меру Москви Юрію Лужкову, щоб фахівці обох сторін змогли приступити до практичної роботи щодо створення документу.

"Для підготовки програми знадобитися час. У Москви інший масштаб і у Москви нам треба багато чого повчитися, тому я буду просити мера столиці Юрія Лужкова надіслати своїх фахівців до Севастополя, щоб ми правильно сформулювали завдання та напрями спільної діяльності", - зазначив Саратов.

Зі свого боку, керівник делегації уряду Москви Ірина Рабер заявила, що після підписання угоди про продовження базування Чорноморського флоту РФ в Україні на "чудовому фоні, який створили наші президенти, ми повинні таким же гарним темпом наповнити практичним змістом наші подальші дії".

За словами Рабер, мер Москви разом з мером Севастополя "найближчим часом мають підписати комплексну програму співпраці наших міст, яка охоплювала б різні сфери нашого спілкування і гуманітарні, і, звичайно, що стосуються створення інфраструктури міста, його подальшого розвитку".

У свою чергу, глава комітету міжрегіональних зв'язків і національної політики уряду Москви Михайло Соломенцев заявив, що "повинна бути створена серйозна комплексна програма, яка б об'єднала зусилля різних департаментів, різних підрозділів уряду Москви".

"У тому числі культурних, економічних та інших, щоб більш ефективно працювати з містом Севастополем", - сказав він.

"Економісти повинні все прорахувати, подивитися проекти, інші фахівці - культурну сферу і створити такий комплексний документ, який би вирішував завдання в різних напрямах. Дуже непросте завдання, але я впевнений, що, доклавши зусилля з боку Севастополя і Москви, ми зможемо достатньо швидко підписати цю програму співпраці ", - повідомив Соломенцев.

Як повідомлялося у минулому році Лужков і Саратов, який тоді очолював Севастопольську міськраду, підписали документ про співпрацю, одним з напрямків якого передбачається початок будівництва в Москві суспільно-культурного ділового центру "Севастополь", де буде функціонувати "Дім Севастополя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...