Європа швидше пускатиме без віз росіян, ніж українців?

Четвер, 13 травня 2010, 11:07

Всі східні країни-сусіди Євросоюзу можуть отримати безвізовий режим з ЄС.

Про це заявляє комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідств Стефан Фюлє, повідомляє УНІАН.

Коментуючи інформацію про те, що ЄС уже наприкінці травня може запропонувати Росії "дорожню карту" для переходу до безвізового режиму він сказав: "Це повністю залежить від країн-членів".

"Комісія, як відповідальна за роботу з сусідами та за співпрацю з країнами зі Східної Європи, що беруть участь у "Східному партнерстві", працює за програмами, що містяться у документах, схвалених минулого року", - повідомив Фюлє.

Він заявив що відповідно до цих документів "з усіма нашими партнерами зі Сходу, коли вони виконають перелік добре відомих вимог, ми готові розпочати візовий діалог, який приведе нас до лібералізації візового режиму".

Комісар ЄС зазначив, що таку політику Євросоюз має підтримувати і надалі, оскільки, за його словами, лібералізація візового режиму для всіх країн Східної Європи є дуже важливою для посилення співпраці з ЄС.

На запитання щодо того, чи означатиме рішення надати "дорожню карту" щодо безвізового режиму Росії те, що відносини з РФ для Євросоюзу є більш важливим пріоритетом, ніж відносини з країнами-сусідами, Фюлє сказав: "Поки немає жодного рішення, однак все це - в руках країн-членів".

Як повідомлялося, наприкінці травня на саміті Росія-ЄС у Ростові-на-Дону Євросоюз може запропонувати Росії "дорожню карту" з лібералізації візового режиму. Адвокатом цієї ідеї, зокрема, виступає Німеччина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування