Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова вважають, що Тимошенко злякалась аудиторів

Четвер, 13 травня 2010, 12:09
 

Уряд України підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC (США) на проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008-2009 роках.

Про це повідомили в прес-службі Кабінету міністрів, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, з компанією підписана угода про проведення комплексного аудиту державних фінансів за період діяльності Кабміну Юлії Тимошенко. Кошти на проведення аудиту передбачені законом про держбюджет на 2010 рік.

Як зазначається в повідомленні, компанія Trout Cacheris, PLLC має серйозну репутацію і досвід роботи у резонансних кримінальних справах, що стосуються фінансової діяльності державних органів різних країн.

Згідно з контрактом, компанія несе повну відповідальність за слідчу роботу, виконану під час аудиту. Керівник компанії Плато Качеріс і Боб Траут - колишні прокурори Департаменту юстиції США з бездоганною репутацією, наголошується в повідомленні.

Качеріс має найвищий рівень допуску від уряду США, оскільки виконував юридичну роботу для розвідувальних органів.

Траут був заступником незалежного прокурора з розслідування стосовно міністра торгівлі США Рона Брауна, а зараз веде розслідування звинувачення в корупції стосовно мера Вашингтона Адріана Фенті.

У повідомленні також зазначається, що у компанії Trout Cacheris, PLLC не було і немає жодних комерційних інтересів в Україні, жодних зв`язків з політичною і діловою елітою України, що гарантує повну незаангажованість розслідування.

"Таким чином, спроба так званої української опозиції наперед, до підписання угоди з компанією Trout Cacheris, дискредитувати майбутніх аудиторів свідчить про серйозний переляк, проте призведе лише до даремного використання грошей, оскільки висловлювати сумніви в бездоганній репутації Trout Cacheris, PLLC для юридичного співтовариства просто смішно", - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів визначив аудитором ефективності використання бюджетних коштів у 2008-2009 рр. й I кварталі 2010 р. компанію "Trout Cacheris, PLLC" (м. Вашингтон).

Згідно з документом, закупівля послуг з проведення аудиту здійснюється за процедурою закупівлі в одного учасника без узгодження з Міністерством економіки.

Попередня оплата послуг з проведення аудиту здійснюється в розмірі, який не перевищує 40% їх вартості.

Водночас, екс-прем`єр Юлія Тимошенко заявила, що діючий уряд залучає до аудиту діяльності своїх попередників компанію, яка ніколи не займалася аудиторською діяльністю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування