Литвин обіцяє вирахувати мільйон з депутатських зарплат

Четвер, 13 травня 2010, 21:53
Матеріальний збиток, заподіяний Верховній Раді 27 квітня, буде відшкодований з депутатських зарплат.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі Першого національного.

За його словами, яйця і димові шашки у зал парламенту занесли представники двох фракцій - БЮТ і НУНС - тому сума, яка "дотягує майже до мільйона" повинна бути відшкодована ними.

"Я доручив підготувати листи до керівників фракцій, пропорційно розділивши ці кошти, і з рекомендацією - в добровільному порядку сплатити ці кошти. Ні - тоді із заробітної плати ці кошти будуть відраховуватися", - сказав він.

"Далі - нехай між собою з'ясовують, хто має компенсувати керівнику фракції відповідні витрати, які будуть здійснюватися за рахунок його коштів", - сказав Литвин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Спікер також назвав неприпустимим рукоприкладство в сесійній залі і зазначив, що зараз ведеться відповідне розслідування подій 27 квітня.

"Крім матеріальних збитків, які повинні бути компенсовані, потрібно прийняти серйозне рішення щодо фізичної шкоди, якої зазнали народні депутати", - зазначив він.

"Я вважаю, що зробити вигляд, що нічого не сталось - це буде неправильно, тому що такі дії без відповідної оцінки будуть породжувати безкарність", - підкреслив Литвин.

Крім того, він заявив, що не бачить можливостей для денонсації угоди щодо продовження термінів перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Як відомо, Верховна Рада 27 квітня, ратифікувала цю угоду. Під час розгляду цього питання в залі виникали бійки, спрацювали кілька димових шашок, депутати кидали яйця в спікера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування