Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медіа-профспілка: Україні загрожує владна монополізація ЗМІ

П'ятниця, 14 травня 2010, 08:31

Незалежна медіа-профспілка застерігає від виникнення в Україні державної монополії ЗМІ і не виключає можливість журналістських страйків.

Як заявив голова Незалежної медіа-профспілки Роман Скрипін в інтерв'ю "Німецькій хвилі", Україні загрожує владна монополізація медіа-ресурсів.

На його думку, це пов'язано з тим, що в бізнесменів, наближених до влади, нині зосереджені найбільші українські медіа-ресурси.

Скрипін стверджує, що журналістські матеріали цензурують за вказівкою власників українських медіа холдингів.

"Можливо відбувалися розмови з медіа-власниками, які мають свої інтереси при чинній владі, про те, якщо ви хочете зберегти свій бізнес, не лише медійний, то вам треба трішки прикрити рота стосовно дій чинної влади", - сказав Скрипін.

Голова Незалежної медіа профспілки не погоджується, що тема цензури у ЗМІ зараз вигідна опозиції й журналістів використовують у політичній грі.

"Не можна сказати, що журналістів використовує опозиція. Журналістів уже не можливо використати з такою метою. Більшість з них критично налаштовані як до влади, так і до опозиції", - заявив Скрипін.

Він наголосив, що про всі факти утиску журналістів в Україні Незалежна медіа-профспілка інформує Міжнародну федерацію журналістів та журналістські правозахисні організації в Євросоюзі та США.

Голова Незалежної медіа-профспілки зазначив, що якщо ситуація з цензурою в Україні не зміниться, то журналісти готові ініціювати парламентські слухання з цього питання та вийти на страйк.

Водночас представники влади відкидають закиди стосовно тиску на журналістів.

Так, заступниця голови адміністрації президента Ганна Герман заявила, що "влада не займається цензурою" і жодним чином не втручаються в роботу ЗМІ. Вона також вважає, що тема цензури зараз вигідна опозиції і є її "технологічним продуктом".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування