Герман стверджує, що тема цензури - "технологічний продукт опозиції"

Четвер, 13 травня 2010, 11:45

Заступник голови адміністрації президента Ганна Герман упевнена, що заяви про цензуру у ЗМІ вигідні опозиції.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи заяви українських журналістів про цензуру і заклики міжнародних журналістських організацій до влади України забезпечити свободу слова.

"Тексти заяв про утиски, поширювані закордонними структурами, однотипні. Я вчора (11 травня) ще раз відправила "Репортерам без кордонів" факс із запрошенням приїхати і на місці вивчити ситуацію", - сказала Герман.

"Я вважаю, що тема цензури у ЗМІ зараз вигідна опозиції, її представникам потрібно говорити про те, що влада тисне на пресу. Це чудовий привід для звернень до міжнародних організацій, мітингів, пікетів тощо. Але влада ніколи не давала їм такого приводу", - заявила вона.

За словами Герман, "звинувачення міжнародних журналістських організацій несправедливі, принаймні, у відношенні адміністрації президента".

"Я не думаю, що ці організації піддаються тиску опозиції, просто їм надсилають "правильно" написані матеріали і тим самим дають привід для таких розмов. Я думаю, що вся ця історія - технологічний продукт опозиції", - заявила вона.

"Зараз опозиції немає до чого присіпатися, й вони шукають хоч щось, шукають чорну кішку в темній кімнаті. Але її там немає", - додала Герман.

Водночас, вона заявила, що не збирається "нікому нічого доводити".

"Найкращий доказ того, що свобода слова в нас є, це те, що представники "Репортерів без кордонів" чи Європейської федерації журналістів завжди можуть подзвонити нам, прийти й отримати інформацію, яка їх цікавить. Ось найкращий доказ того, що влада відкрита. А бігати за кожним, хто буде нас звинувачувати... Так чинять ті, хто винен. Ми не винні", - заявила Герман.

"Я і президент дотримуємося позиції, що в Україні слід створити суспільне телебачення і радіо - і преса повинна мати доступ до усього, що робить влада", - додала заступник голови адміністрації президента.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування