Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Центром Київської області стане Біла Церква?

П'ятниця, 14 травня 2010, 13:07

Глава Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк вважає Білу Церкву найбільш прийнятним містом для переносу адміністративного центру столичної області.

"Це, напевно, буде Біла Церква", - сказав Присяжнюк журналістам у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Мені пропонували різні міста - і Вишгород, і Бровари, і Бориспіль. Але сьогодні потрібно виходити не з позиції того, наскільки це ближче до Києва, а з позиції зацікавленості в потенційному розвитку області", - пояснив він.

За словами Присяжнюка, він обговорював це питання з прем'єр-міністром  Миколою Азаровим.

"Я вже розмовляв із прем'єр-міністром, і мені дане доручення обґрунтувати усе фінансово", - повідомив глава області.

За його словами, рішення про перенос адміністративного центру Київської області в Білу Церкву можна буде приймати після того, як буде розроблений генеральний план цього населеного пункту.

Присяжнюк відзначив, що для розміщення адміністративних будівель у Білій Церкві необхідно буде від 15 до 20 га. Швидше за все, для цього будуть використані землі, що зараз знаходяться в розпорядженні Міністерства оборони, додав він.

За словами Присяжнюка, остаточне рішення про перенесення адміністративного центру Київської області має прийняти Верховна Рада.

"Я думаю, до вересня місяця всі пропозиції і документи будуть зібрані", - відзначив він.

При цьому глава Київської обладміністрації підкреслив, що бюджетні кошти на перенесення адміністративного центру витрачені не будуть.

На його думку, інвестори будуть зацікавлені в тім, щоб побудувати будинок для адміністрації Київської області, а також офіси, зокрема, для банківських відділень.

"Я переговорив з банкірами - вони в першу чергу будуть зацікавлені переїхати і будувати свої філії", - пояснив він.

Присяжнюк також відзначив, що Київська обласна влада не має наміру погоджувати дане питання зі столичною міською владою.

"Сьогодні ніякої допомоги від київської влади для Київської області немає - є тільки зазіхання на землю, вивіз сміття й інші проблеми, а тісного співробітництва, щоб була допомога - немає", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування