За Тимошенко вступилися старші брати

П'ятниця, 14 травня 2010, 16:55
 

Президент ЄНП Вілфред Мартенс висловив занепокоєння відновленням кримінальної справи проти Юлії Тимошенко

Про це в п'ятницю повідомляє сайт партії.

"Я дуже стурбований останніми подіями в українській політиці після президентських виборів. Ці негативні події стали систематичними за своєю природою та становлять загрозу для верховенства права, фундаментальних прав людини та громадянських свобод", - заявив він.

"По-перше, в українському парламенті неконституційним шляхом було сформовано більшість та нову коаліцію, і як результат було створено уряд, якому бракує легітимності", - зазначив голова партії.

"По-друге, відбуваються постійні порушення свободи слова та відроджується цензура, що викликало хвилю критики з боку поважних міжнародних медійних організацій, включаючи "Репортерів без кордонів" та "Міжнародну асоціацію із захисту свободи слова", - наголосив він.

Мартенс також наголосив, що нова більшість в парламенті відмінила місцеві вибори та систематично порушуються права опозиції.

"І, нарешті, існують чіткі свідчення політичних маніпуляцій системою правосуддя з боку українських посадовців, спрямовані на залякування та переслідування опозиції. Одним з яскравих прикладів цього стало відкриття кримінальної справи за політичними мотивами проти Юлії Тимошенко", - заявив він.

Він зазначив, що за останні 5 років Україну звикли вважати прикладом демократії в регіоні.

Дуже сумно та неприємно спостерігати за тим, як діюча влада нищить та нехтує демократичними досягненнями попереднього уряду, - зазначається в повідомленні.

"Ми закликаємо президента Віктора Януковича покласти край практиці порушення принципів демократії. Така практика віддаляє Україну від ЄС. Крім того, ми закликаємо президента налагодити демократичними шляхами конструктивний діалог з лідерами опозиції", - наголосив Мартенс.

Партія "Батьківщина" на чолі з Тимошенко має статус спостерігача в ЄНП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування