Депутати не хочуть допускати іноземців до телекомунікацій

П'ятниця, 14 травня 2010, 21:38
Депутати пропонують законодавчо обмежити право власності на телекомунікаційні підприємства для іноземних компаній.

Така пропозиція міститься у депутатському запиті НУНСівця Юрія Кармазіна і БЮТівця Остапа Семерака до Антимонопольного комітета, Мінекономіки, Київської міськдержадміністрації і Держкомітету з технічного регулювання і споживчої політики.

Вони вважають, що мають бути внесені пропозиції щодо віднесення телекомунікаційної галузі до стратегічно важливих.

На їх думку необхідно також розробити пропозиції щодо "законодавчого обмеження власності на ці підприємства іноземних компаній та компаній, власники яких зареєстровані в офшорних зона", повідомляє прес-служба Кармазіна.

В запиті Кармазін та Семерак вказують на факти зловживання монопольним становищем з боку телекомунікаційного оператора "Воля-Кабель" та на ігнорування ним вимог АМКУ про непідвищення тарифів і припинення відключення абонентів від послуг аналогового кабельного телебачення.

Депутати вважають, що до монополіста необхідно "застосувати ще більш жорсткі штрафні санкції та примусити цю компанію знизити тарифи до економічно обґрунтованого рівня".

Вони також просять перевірити "обґрунтованість тарифів і участь в їхньому завищенні, ввезення обладнання за допомогою "офшорних" схем".

Кармазін та Семерак наголошують на необхідності "ввести фінансову мотивацію виготовлення необхідного обладнання на заводах України, як це вже зробили в Російській Федерації".

"Просимо провести перевірку законності присвоєння телекомунікаційних мереж, що належали київській громаді, групі компаній, відомих під назвою "Воля-Кабель", ТОВ "Воля-Кабель", ВАТ "ІВК" та ВАТ "Київські телекомунікаційні мережі", власники якої громадяни Ізраїлю, ряду інших країн та підконтрольні їм компанії, що розміщуються в офшорних зонах", - йдеться у повідомленні.

"Вирішити питання щодо повернення цього майна у власність київської громади у зв'язку із систематичним обмеженням доступу киян до телебачення та створення умов для появи значної конкуренції на столичному ринку кабельного телебачення", - сказано в запиті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування