Партія Ющенка: влада бездарно мавпує російський авторитаризм

Неділя, 16 травня 2010, 12:35
Для порушення кримінальної справи проти депутатів від НУНС Андрія Парубія і Юрія Гримчака немає жодних юридичних підстав.

Про це йдеться у заяві, яку оприлюднила прес-служба партії "Наша Україна".

У партії зазначили, що рішення про відкриття цих справ "ухвалювалося так само кулуарно і незаконно, як і чимало інших рішень влади останнього часу".

"Такі дії є нічим іншим, як способом залякування своїх політичних опонентів, зведення з ними рахунків за принципову і чесну позицію. При цьому правоохоронні органи не дали жодної правової оцінки діям іншої сторони - незважаючи на свій прямий обов'язок", - йдеться у документі.

В "Нашій Україні" наголосили, що "ратифікацію угоди про подовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні 27 квітня 2010 року було проведено у Верховній Раді всупереч вимогам закону і процедури".

"Без обговорення у парламенті та суспільстві, поспішаючи зробити послугу сусідній державі, від імені Верховної Ради було надано згоду на домовленості, що прямо суперечать національним інтересам України", - заявили у партії.

"Також не відкрито жодної кримінальної справи проти тих представників провладних фракцій, які за допомогою грубої фізичної сили перешкоджали реалізації законних вимог опозиції", - йдеться у заяві.

В "Нашій Україні" зазначили, що "активні дії опозиції були спровоковані владою, яка переступила через закон".

"Не випадково, що порушення кримінальної справи проти Парубія та Гримчака відбулись напередодні візиту в Україну президента РФ Медвєдєва", - зазначається у документі.

"Сучасна Росія є прикладом для режиму Януковича в усьому, - зокрема, і у стандартах парламентаризму, які в свій час сформулював спікер російської Держдуми Гризлов: "Парламент - не місце для дискусій", - наголосили у партії.

У заяві підкреслюється, що "таким є нове обличчя влади в Україні, яка бездумно мавпує для себе авторитарну практику сусідньої держави".

На переконання "Нашої України", "практика витіснення опозиції з політичного життя та політичних репресій є неприпустимою для країни у центрі Європи".

"Наша Україна" звертається до всієї світової спільноти, вітчизняних і міжнародних правозахисних організацій не залишати без уваги кричущі факти зведення рахунків з політичними опонентами та інші факти порушення демократичних норм і провокування опозиції до радикальних дій", - йдеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...