Медведєв стверджує, що Україні немає чого боятися

Неділя, 16 травня 2010, 21:41
Товарообіг між Україною і Росією з січня по березень включно збільшився у два рази.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба Кремля.

"Я подивився...не можу це віднести повною мірою до того, що зараз у вас нові президент і уряд, але, напевно, це зіграло свою роль...наш товарообіг за три місяці, що минули,...з січня по березень включно...склав 7 мільярдів доларів", - сказав він.

"Практично двократне збільшення", - підкреслив президент РФ.

"Так, напевно, це ефект виходу з кризи, але це і ефект приходу до влади нової команди. Таким чином, ми можемо вийти на досить серйозні цифри, докризові цифри", - зазначив Медведєв.

"І я впевнений, що тут, звичайно, позитивну роль відіграють не тільки економічні моменти, але й політичні чинники. Тому як значна частина програм, які можуть бути реалізовані, була заморожена. Це насправді сумно", - заявив він.

Крім того, коментуючи думку про те, що Росія втягує Україну в сферу свого геополітичного впливу, президент РФ сказав: "Ви знаєте, Україна неоднорідна, ми з вами говорили про те, що існують різні думки і у вас, і у нас. Я вважаю , що взагалі нічого боятися, все абсолютно в порядку".

"А якщо говорити про наші відносини річної давності, то їх не було. Яке там втягування України кудись? Відносин не було. Я посла відмовився направляти в силу того, що відносини, по суті, були зведені до нуля", - заявив він.

Медведєв додав, що повноцінні відносини "просто були згорнуті". "Тому ми їх зараз тільки розгортаємо", - зазначив він.

"Я не кажу про те, що ми їх зараз розвинули до небачених висот. Ми за останній час з президентом Януковичем зустрілися шість разів. Це дуже висока щільність контактів. І коли я приїду до Києва, це буде сьомий раз", - сказав президент РФ.

"Я вважаю, що це заповнення того пробілу, що утворився за останні роки, хоча б для того, щоб вивести ці відносини на докризовий рівень", - підкреслив Медведєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування