Медведєв: євроінтеграція України - процес явно неблизький

Неділя, 16 травня 2010, 21:55
Президент РФ Дмитро Медведєв вважає, що тісна дружба з Росією не може перешкодити членству України в Євросоюзі.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба Кремля.

"Я вам скажу відверто, це не здатне нічому перешкодити", - сказав Медведєв.

"Якщо український народ вирішить, що йому потрібно прагнути до членства в ЄС, - це ваш вибір. Насправді кожен вибір має бути просто розумним. Ми всі учасники європейської інтеграції", - зазначив президент РФ.

Медведєв нагадав, що у Росії з ЄС товарообіг 250 мільярдів доларів: "Це серйозна цифра. Тому ми інтегровані з Європою дуже тісним чином".

"Якщо ви вважаєте, що для вас це цікаво, цим теж потрібно займатися, і, очевидно, що ми всі належимо до європейської сім'ї, - це нормально", - заявив він.

При цьому президент РФ зазначив, що якщо говорити про членство в ЄС, то це "питання до України і до Євросоюзу".

"У будь-якому випадку я б найуважнішим чином зараз відстежував те, що відбувається в ЄС, тому що прагнути треба туди, де добре і спокійно", - сказав він.

Медведєв заявив, що зараз європейцям ще потрібно справитися з тими труднощами, які вони відчувають: "Включаючи питання єврозони, неплатоспроможності цілого ряду держав і так далі".

"Вони, звичайно, у свою чергу, будуть дивитися на те, як в економічному плані привабливі потенційні учасники ЄС", - вважає він.

Глава РФ впевнений, що "це явно процес неблизький і досить важкий, але це вибір України": "Це питання національної, економічної та іншої політики".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування