Очікування від приїзду Медведєва завищені і залишається чекати - експерт

Понеділок, 17 травня 2010, 08:15

Очікування від приїзду президента Росії Дмитра Медведєва як з боку опозиції, так і з боку влади завищені, вважають деякі експерти.

Так, директор Інституту зовнішньої політики Григорій Перепелиця в інтерв'ю "Німецькій хвилі" сказав, що більшість із угод, які планують підписати під час приїзду президента РФ, - технічні і корисні для співпраці двох держав.

Утім, він наголосив, що угода про делімітацію Керченської протоки, яку, за твердженням опозиції, влада має намір підписати під час візиту Медведєва до Києва, може принести Україні значні збитки.

Однак якщо влада таки поновить переговори щодо Керченської протоки з подальшим підписанням угоди, то опозиція не зможе цьому завадити, вважає експерт.

"У них для цього немає можливостей. Суд заборонив будь-які демонстрації в центрі Києва. Опозиції нині треба лише чекати, буде чи не буде підписана ця угода", - сказав Перепелиця.

Разом із тим, він наголосив, що опозиції слід краще діяти на випередження та вимагати від влади більшої прозорості, адже більшу небезпеку для країни можуть становити домовленості, які не анонсуються представниками влади.

Експерт зауважив, що спільні декларації, які президенти Росії та України планують виголосити по завершенню візиту, матимуть політичний характер і дублюватимуть російську позицію щодо європейської політики безпеки.  

Як відомо, президент Російської Федерації Дмитро Медведєв у понеділок прибуває в Україну з дводенним візитом.

Його прибуття очікується близько 12.00 у міжнародний аеропорт "Бориспіль".

У ході візиту президента РФ Україна і Росія готують до підписання п'ять документів про співпрацю, повідомив раніше перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв.

Зокрема, це проекти: угоди про демаркацію україно-російського кордону; угоди між урядами про співпрацю в галузі використання й розвитку навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС; угоди про міжбанківську співпрацю між Укрексімбанком і ВАТ "ВТБ"; угоди між Міністерствами освіти й науки про першочергові заходи для розвитку науково-освітньої співпраці на 2010-2012 роки; програми співпраці між Міністерствами культури на 2010-2014 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...