Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вже хоче подвійне громадянство в Севастополі

Понеділок, 17 травня 2010, 19:45
Україні і Росії слід домовитися про подвійне громадянство для військовослужбовців Севастополя.

Про це заявив перший заступник глави комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Мене більше хвилює світовідчуття офіцерів Чорноморського флоту, які, прослуживши все життя в російському ЧФ, будучи громадянами Росії і залишаючись після виходу у відставку проживати в Севастополі, тому що тільки там у них є житло змушені переходити з російського громадянства в українське", - зазначив він.

"Тому що іншим чином не можуть існувати у цьому Севастополі, тому що іншим чином не можуть повноцінно існувати їхні сім'ї", - сказав Затулін.

За словами депутата Держдуми, ці люди "не можуть претендувати на роботу": "І вони змушені переробляти свої пенсійні посвідчення і так далі. Чому б стосовно цих людей не домовитися про подвійне громадянство для них?".

Затулін зазначив, що російське законодавство не забороняє подвійне громадянство, а українське законодавство це прямо забороняє.

"І, більше того, в попередній період воно переслідувало всіх тих, хто зумів таки, володіючи українським паспортом, роздобути ще громадянство Росії", - сказав він.

Коментуючи рішення про продовження базування Чорноморського флоту в Криму до 2042 року, Затулін сказав, що це "декларація про те, що в цей період Україна навряд чи зможе, і навряд чи буде претендувати на вступ до НАТО".

Депутат Держдуми вважає, "що б не говорили сьогодні одні члени альянсу, інші члени альянсу завжди будуть звертати на це увагу і навряд чи підуть на те, щоб створювати проблеми самим собі, вимагаючи або погоджуючись на членство України в НАТО".

"Навіть якщо в Україні зміниться політична влада, прийдуть прихильники НАТО і так далі... Це буде серйозною обтяжуючою для вступу в НАТО обставиною", - заявив Затулін.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування