Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін пропонує давати громадянство Росії без відмови від українського

Четвер, 24 жовтня 2013, 11:46

Громадянам України слід надати право отримати російське громадянство зі збереженням українського.

Таку пропозицію озвучив одіозний російський політик Костянтин Затулін на конференції "Проблеми захисту прав громадян Росії, які проживають за кордоном", передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні, коли Україна робить цивілізаційний вибір, чому б нам, замість того щоб вживати жорстких заходів на митниці, не зробити красивий жест і запропонувати громадянам України, які хочуть отримати російське громадянство, не відмовлятися від українського?", - сказав він.

Затулін пояснив, що в Україні проживає велика кількість колишніх радянських військовослужбовців, а також російських військових моряків, яким раніше було запропоновано отримати житло в Севастополі й інших українських містах.

"І сьогодні багато людей просто змушені відмовлятися від російського громадянства й переходити в українське, не тому, що вони цього хочуть, а тому що змушені", - поспівчував Затулін.

Він нагадав, що з 2015 року вводиться в'їзд за закордонними паспортами для всіх громадян країн СНД, які не ввійшли до Митного союзу.

"У цій ситуації можна зробити виняток для цих жителів Севастополя і Криму, які хочуть в'їхати до Росії", - пропонує він.

Згідно з українським законодавством в країні заборонене подвійне громадянство, хоча багато громадян його мають.

Відомі випадки, коли виявлялось, що політики навіть найвищого ешелону мали громадянство кількох країн.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування