Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і Медведєв хочуть безпеку від Ванкувера до Владивостока

Понеділок, 17 травня 2010, 20:21
Росія і Україна будуть сприяти створенню спільного простору безпеки для всіх держав євроатлантичного простору.

Про це йде мова в спільній заяві президентів РФ і України з питань європейської безпеки, повідомляє прес-служба Кремля.

"РФ і Україна...будуть на індивідуальній і колективній основі...активно сприяти створенню спільного простору юридично обов'язкових гарантій рівної і неподільної безпеки для всіх без винятку держав євроатлантичного простору", - йдеться в документі.

"Включаючи надійні гарантії безпеки для країн, які добровільно відмовилися від ядерних арсеналів, і позаблокових держав", - підкреслюється в заяві.

Президенти зазначили, що "РФ і Україна підтримують будівництво гармонійного світопорядку...невід'ємною частиною якого має стати єдиний простір безпеки і стабільності від Ванкувера до Владивостока".

"Сторони будуть сприяти предметному розгляду ініціативи президента Росії про укладення Договору про європейську безпеку та ініціативи президента України щодо формування в Європі нової системи колективної протидії глобальним загрозам і викликам безпеки в XXI столітті", - йдеться у документі.

Крім того, згідно із заявою, "Росія підтримує прагнення України обійняти пост глави ОБСЄ у 2013 році".

"Росія і Україна, підтверджуючи свою рішучість усунути існуючі в Європі розділові лінії, виступають за зняття візових бар'єрів і створення спільного простору для людських контактів на європейському континенті", - заявили Янукович і Медведєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування