Янукович відбив татарам телеграму

Понеділок, 17 травня 2010, 21:17
Президент Віктор Янукович заявив, що Україна самостійно продовжує вирішувати питання відновлення прав депортованих.

Про це сказано в телеграмі глави держави, яку він направив до Криму у зв'язку з 66-ю річницею депортації кримсько-татарського народу.
 
Телеграму зачитав у понеділок на траурному засіданні, присвяченому Дню пам'яті жертв депортації, кримський прем'єр Василь Джарти, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Залишившись наодинці з наслідками трагедії, країна докладає всіх зусиль для відновлення прав кримських татар і кожного депортованого за національною ознакою", - сказано в документі.

"Відновлення історичної справедливості щодо незаконно депортованого кримсько-татарського народу та осіб інших національностей стало можливим лише з відродженням незалежності", - вважає Янукович.

Президент нагадав, що виповнюється 66 років з того часу, коли рішенням тоталітарного сталінського режиму кримські татари були вислані у віддалені райони центральної Азії, Сибіру і Уралу.

В той же час, глава держави зазначив, що в 40-ті роки ХХ століття силою були вивезені з Криму також німці, греки, італійці, вірмени, болгари, турки, курди і перси.

Янукович підкреслив, що за роки незалежності України було зроблено чимало для влаштування репатріантів.

"Практично вирішені проблеми з наданням їм громадянства, вони активно залучаються до прийняття рішень органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, все більше кримсько-татарської молоді здобуває освіту у ВНЗ", - сказав він.

"Ми також пишаємося тим, що в незалежній Україні не виникало будь-яких серйозних конфліктів на міжнаціональній основі", - зазначив президент.

Він підкреслив, що це не привід для самозаспокоєння.

У свою чергу, Джарти зазначив, що з приходом нової влади в Україні відкривається нова сторінка у відносинах між кримсько-татарським народом і владою.

"Ми багато будемо намагатися зробити, ми будемо йти один одному назустріч для вирішення економічних і соціальних питань", - сказав кримський прем'єр.

При цьому він додав: "Я думаю, той негатив, який був притаманний на кримській землі, залишиться в історії як чорна сторінка, і ми зможемо повною мірою вибудовувати відносини і вирішувати багато питань".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування