Янукович і Медведєв домовилися заглибитися в Чорне море

Понеділок, 17 травня 2010, 21:33
Україна і Росія виступають за розширення співробітництва між Чорноморським флотом РФ і ВМС України.

Про це йдеться у спільній заяві президентів РФ і України з питань безпеки в чорноморському регіоні, повідомляє прес-служба Кремля.

"Сторони, виходячи з реалій даного регіону, домовилися активно розвивати двосторонній діалог і консультації з питань безпеки в Чорноморському регіоні й вітають участь в цьому процесі всіх зацікавлених держав регіону", - йдеться у документі.

Україна і Росія "висловили готовність до продовження поглиблених консультацій з основних міжнародних проблем, які торкаються ситуації в області безпеки в Чорноморському регіоні".

Країни також "висловлюють прихильність повному виконанню погоджених заходів зміцнення довіри на Чорному морі, розглядаючи їх як важливий елемент безпеки в регіоні".

"Сторони продовжать активну співпрацю з метою протидії загрозам з боку міжнародного тероризму і транснаціональної організованої злочинності, зокрема таким, як незаконний обіг наркотиків і зброї", - йдеться у документі.

Крім того, Україна і Росія "будуть просувати взаємодію в інтересах боротьби з незаконним промислом і контрабандою морепродуктів".

"Сторони будуть розвивати співробітництво між відомствами, що забезпечують підтримку безпеки на морі, а також удосконалювати обмін інформацією з питань забезпечення безпеки мореплавства", - підкреслюється в заяві.

Країни будуть спільно працювати над зміцненням екологічної безпеки Чорного моря і продовжувати сприяти підвищенню ефективності багатобічної діяльності Організації чорноморського економічного співробітництва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування