Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв домагатиметься від Януковича закордонного майна СРСР

Вівторок, 18 травня 2010, 11:59

Росія наполягає на визнанні Україною права власності Російської Федерації на майно колишнього СРСР за кордоном.

Про це сказав управляючий справами президента Росії Володимир Кожин в ефірі радіо "Эхо Москвы" в понеділок увечері.

"Наша позиція була і залишається незмінною: Росія прийняла на себе всі борги союзних республік і виплатила їх повністю. При цьому вся закордонна власність також переходила РФ", - сказав він.

Кожин зазначив: "Україна, як неодноразово говорилося, погодилася з цим варіантом, потім передумала, потім там стала змінюватись влада, і попередня влада справді не хотіла обговорювати це питання, точніше, обговорювала його так, що практично це дорівнювало нулю".

"Я дуже сподіваюся, що разом із тим величезним пакетом питань, які накопичилися в наших відносинах, які почали серйозним чином вирішуватися, у найближчому майбутньому буде вирішене й це питання", - сказав управляючий справами президента РФ.

На запитання, чи бачить він "зрушення" нової української влади в цьому питанні, Кожин сказав: "Так".

"Я думаю, що (президент Росії Дмитро) Медведєв буде обговорювати це питання з президентом Януковичем, і сподіваюся, що юридично воно отримає вирішення у найближчий час", - сказав керуючий справами російського президента.

При цьому він дав зрозуміти, що компроміс із Україною щодо цього питання неможливий.

"Тут немає поля для компромісу, тому що Росія взяла на себе величезний борг і взяла в найважчі часи, і ми все виплатили", - заявив Кожин.

"Тому потрібно просто виконати всі домовленості й угоди, які свого часу були укладені, досягнуті, й усі з ними погодилися", - наголосив він.

Як відомо, Україна - єдина держава серед колишніх республік СРСР, не пзгодна визнати російську власність за кордоном, на яку РФ претендує як правонаступниця Радянського Союзу після сплати боргів екс-СРСР.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...