Фірташ вимагає у "Нафтогазу" грошей

Вівторок, 18 травня 2010, 18:25
Стокгольмський суд може ухвалити рішення щодо спору між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго" до липня 2010 року.

Про це заявив співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ, повідомляють Українські новини.

"Нам потрібно, принаймні, дочекатися рішення суду Стокгольму. У нас (у "РосУкрЕнерго" і у "Нафтогазу") різні позиції: ми вимагаємо відшкодування грошима, у них - відшкодування газом", - сказав він.

"Вже не стоїть питання - вкрали чи не вкрали, а стоїть питання, як конкретно повертати ... думаю, в кінці червня буде вже рішення", - зазначив Фірташ.

Як відомо, на початку квітня Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма, прийнявши попереднє рішення, зобов'язав "Нафтогаз" повернути 197 мільйонів доларів "РосУкрЕнерго".

Швейцарська компанія заперечує придбання "Нафтогазом" 11 мільярдів куб. м газу на початку 2009 року.

Фірташ впевнений, що зараз українській стороні більш вигідно компенсувати збитки поверненням обсягу газу, ціна якого становить близько 230 доларів за тисячу куб. м.

"У той час як в 1 кварталі, до домовленості з Росією про знижку, вартість палива становила більш 305 доларів за тисячу куб. м", - говоритися в повідомленні.

Як відомо, згідно з додатком №1 до контракту "Нафтогазу" і "Газпрому" від 19 січня 2009 року по транзиту газу, "Газпром" мав право на проведення в січні-лютому 2009 року авансових платежів за транзит в 2009-2010 роках в розмірі до 1,7 мільярдів доларів.

"Нафтогаз" зобов'язувався використовувати ці кошти на оплату відступлених йому прав вимог "Газпрому" і його дочірніх і афілійованих компаній до "РосУкрЕнерго".

"Газпром" заявив, що "Нафтогаз" має право вимагати від "РосУкрЕнерго" погашення боргу як газом, так і в грошовій формі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News