Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова вже накопали на уряд Тимошенко

Вівторок, 18 травня 2010, 20:02
У ГоловКРУ є матеріали, які говорять про багатомільйонні розкрадання бюджетних коштів, позичених урядом Юлії Тимошенко.

Про це заявив глава Головного контрольно-ревізійного управління Петро Андрєєв, повідомляє прес-служба уряду.

"ГоловКРУ за дорученням президента Віктора Януковича і прем'єра Миколи Азарова проводить перевірки, ревізії державних банків після їх капіталізації. Це, в першу чергу, банк "Київ", "Укргазбанк", "Родовід банк", - сказав він.

"З квітня ми почали ревізію в цих банках. На сьогоднішній день розпочалася ревізія в "Ощадбанку", тому що основне питання, основна проблема нашої ревізії - ті гроші, які банки отримали на рекапіталізацію, рефінансування, цільове їх використання", - заявив Андрєєв.

"На жаль, вже ті матеріали проміжні, які в нас є, - ми цю роботу проводимо спільно з Генпрокуратурою, СБУ, МВС - говорять про багатомільйонні розкрадання бюджетних коштів, які позичав колишній уряд", - зазначив керівник ГоловКРУ.

За його словами, "ці кошти не були спрямовані на відшкодування вкладів громадянам".

"Також проводиться ревізія і "Нафтогазу". За цими матеріалами також встановлені масові порушення, в тому числі, дуже багато витрачання бюджетних ресурсів, які йшли на оплату газу, з причини того, що колишній уряд уклав контракти за завищеними цінами", - розповів Андрєєв.

"Але знову ж таки вони були укладені за рахунок простих громадян України, тому що не вирішувалося багато соціальних проблем, не фінансувалося багато соціальних програм", - підкреслив керівник ГоловКРУ.

Також, за його словами, "ГоловКРУ разом з силовими контролюючими структурами проводить ревізії по держрезерву".

Андрєєв додав, що "попередній уряд допустив безконтрольність, внаслідок чого ряд підприємств ліквідовано, матеріальний резерв, який зберігався на цих підприємствах за угодами, абсолютно відсутній", йдеться у повідомленні.

"Ми проводимо суцільну інвентаризацію для того, щоб хоча б розуміти, що на сьогоднішній день є і відбувається", - сказав керівник ГоловКРУ.

Він зазначив, що багато контрактів укладалося з фіктивними фірмами: "Ми пам'ятаємо ситуацію з підвищенням цін на цукор. Укладалися контракти з компаніями, які, за даними Інтерполу, в Англії не зареєстровані, на них перераховано 33 мільйони доларів, а, на жаль, зниження цін на цукор не досягли".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...