У БЮТ заявляють, що Герман мала б піти у відставку

Середа, 19 травня 2010, 14:29

Влада Віктора Януковича визнала, що грубо втручається у роботу правоохоронних органів, заявляє заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

Про це він заявив на прес-конференції у середу, коментуючи заяву заступника глави адміністрації президента Ганни Герман про звільнення з-під варти сестри народного депутата Андрій Парубія.

"Вона (Герман) сказала: ми втрутилися - і її (сестру Парубія) звільнили. Це заява офіційної особи - заступника глави адміністрації президента", - наголосив він, цитує прес-служба БЮТ.

За словами Немирі, таким чином Герман, "скоріш за все, не розуміючи цього, визнала, що з адміністрації президента можуть втручатися у діяльність правоохоронних органів для того, щоб направляти або хід слідства, або вирішувати долю затриманих і вирішувати, який запобіжний захід використовувати, або й впливати вже на долю суддів".

БЮТівець наголосив, що наступним кроком після такого визнання мала бути відставка чиновника, який це зробив.

"Якщо такої відставки не буде - тут має реагувати і прокуратура, і правоохоронні органи, тому що є кричуще порушення закону", - сказав Немиря.

За його словами, "це є кричущий випадок способу мислення і діяльності тих, хто на кожному кроці декларує, що нібито нова влада сповідує європейські цінності, фундаментальний з яких є верховенство права, коли закон є рівним для всіх".

"Ми вважаємо, що такі речі не мають залишатися без уваги", - сказав він.

Немиря стверджує, що одним із елементів згортання демократії в Україні наразі є монополізація не лише політичної влади, а й "намагання керувати судами і правоохоронними органами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News