На Банковій не збираються у російський військовий союз

Середа, 19 травня 2010, 19:43
Зараз немає підстав для того, щоб вести дискусію щодо можливої участі України в ОДКБ.

Про це заявив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін на зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, повідомляє Радіо Свобода.

"На скільки Україна зацікавлена в приєднання до ОДКБ - це відомо. Тому що принципова позиція президента, верховного головнокомандувача, яка була задекларована під час виборів і після того - це позаблоковість", - зазначив він.

"Якщо будуть якісь підстави в майбутньому з якихось причин це змінювати, тоді буде розглядатися питання можливості приєднання України до будь-яких блоків", - сказав Льовочкін.

"Я не бачу підстав для того, щоб зараз вести дискусію на цю тему, ані юридичних, ані політичних", - сказав глава адміністрації президента..

Як відомо, напередодні президент Дмитро Медведєв заявив, що питання про участь України в ОДКБ може вирішувати тільки український народ. "Якщо цікаво брати участь в ОДКБ - wellcome. Якщо є якісь сумніви, ми до цього з повагою ставимося", - сказав він.

Медведєв також зазначив, що його як президента Росії цілком влаштовує позаблоковий статус України, оскільки це повною мірою відповідає російським інтересам.

До ОДКБ входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Росія, Таджикистан і Узбекистан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування