Здача Криму додала Банковій оптимізму

Середа, 19 травня 2010, 20:30
Інформація про те, що делімітація українсько-російського морського кордону буде не на користь України є провокацією.

Про це заявив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, повідомляє "Радіо Свобода".

"Я намагався проаналізувати, звідки взялися такі припущення і не знайшов серйозних джерел. Це дає підстави вважати, що це провокація, зроблена з незрозумілою метою", - сказав Льовочкін.

"Після підписання харківських угод в принципі змінилася тональність переговорів. І ті переговори, які були у президента України з російським колегою, їх тон і наповнення дозволяють з оптимізмом дивитися в майбутнє", - зазначив він.

При цьому Льовочкін сказав, що жодного впливу на перебіг подальших переговорів про державний кордон підписані угоди не мають.

"Ми переконані, що в питанні делімітації кордону по морю ми також знайдемо розуміння й ефективне рішення, що базуватиметься на національних інтересах України", - заявив чиновник.

Льовочкін заявив, що у цих переговорах "є успіх", проте не зміг спрогнозувати конкретні терміни, коли угода буде підписана.

За словами глави адміністрації робота над угодою про делімітацію морського кордону між Україною і Росією "ведеться з високою інтенсивністю".

На запитання про те, чи може російська сторона погодитися на поділ кордону по морю за принципом, який був за часів Радянського Союзу, Льовочкін заявив, що не виключає цього.

Як відомо, 17 травня під час візиту до України президента Росії Дмитра Медведєва Україна і Росія уклали угоду про демаркацію державного кордону.

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко заявив, що для завершення демаркації кордону з Росією Україна піде на поступки у питанні Керченської протоки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...