Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Китайці хочуть повчитися в українців

Середа, 19 травня 2010, 20:57
Китай заінтересований у розвитку науково-технологічної співпраці з Україною.

Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ян Цзєчи під час зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Пропонуємо, щоб сторони посилили спільну розробку та виробництво між науково-технологічними компаніями та науково-дослідними інститутами, щоб сприяти впровадженню у виробництво науково-технічних досягнень", - наголосив Цзєчи.

Він зазначив, що сторони мають можливість і повинні освоїти невикористані ресурси і в результаті добитися серйозного прориву в науково-технологічній співпраці.

"Багато в чому можна навчитися в України, зокрема, у космічній галузі, авіації, суднобудуванні", - сказав міністр.

Цзєчи зазначив, що Китай сподівається на збереження співпраці за вже узгодженими та підписаними двосторонніми проектами, незважаючи на зміну влади в Україні.

В свою чергу Азаров сказав міністру закордонних справ Китаю, що взаємовигідні контракти, які укладені за колишніх урядів, підтримуватимуться і реалізовуватимуться і нинішнім урядом: "Ми маємо надати цим контрактам прискорення".

Глава уряду також зазначив: "Ми готові максимально сприяти реалізації спільних проектів на території України. Уряд і я особисто як прем'єр готовий приділити не просто увагу, а взяти під особистий патронат реалізацією спільних проектів".

Крім того, українська сторона запропонувала, щоб найближчим часом в Києві відбулося засідання міжурядової українсько-китайської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування