Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ розповів про парадокс плану влади

Четвер, 20 травня 2010, 21:17
Віце-спікер Микола Томенко заявив, що нова влада відмовилася виконувати Конституцію і підтримувати українську мову.

Про це заступник глави Верховної Ради сказав коментуючи ухвалення "Держпрограми економічного і соціального розвитку України на 2010 рік", повідомляє прес-служба парламенту.

Томенко повідомив, що коаліцією не було підтримано його ключові пропозиції щодо "забезпечення розвитку української культури" та "забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України".

Крім того, віце-спікер пропонував забезпечити "виконання Держпрограми розвитку та функціонування української мови на 2004-2010 роки та розробку нової стратегічної програми функціонування державної мови".

"Парадокс полягає в тому, що програма залишилася без жодної згадки про підтримку української мови та української культури, натомість, розписані заходи, що стосуються підтримки мов національних меншин", - сказав Томенко.

Він зазначив, що "частина моїх поправок, які були відхилені коаліцією та урядом, - це дослівне цитування статті 10 Конституції, яка зобов'язує владу забезпечувати розвиток української мови".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування