Комуністи поставлять пам’ятник Сталіну і в Одесі, щоб відновити "культ особистості"

П'ятниця, 21 травня 2010, 14:36

Комуністи мають намір встановити пам'ятник Йосипу Сталіну в Одесі.

Про це заявив перший секретар Одеського обкому КПУ Євген Царьков в інтерв'ю "Новинарю".  

"Ми хочемо в Одесі, в хорошому сенсі цього слова, відродити культ особистості Сталіна, історичний культ особистості", - сказав він.

При цьому Царьков зазначив, що пам'ятник Сталіну недоречно встановлювати, наприклад, на Потьомкінських сходах або на вулиці Пушкінській.

"Тому монументи воєначальникам,  які врятували наше місто, Україну, СРСР, наш світ від коричневої чуми, хочемо встановити у рамках історичного комплексу 411-тої батареї", - сказав він.

Зокрема, за словами Царькова, це будуть бюсти Сталіна, маршала Жукова і Малиновського.

"І це нормальний історичний процес: щоб не дозолити викреслити роль видатних людей з історії, зокрема в історії Одеси", - сказав він.

На питання, за які гроші комуністи планують встановити цей комплекс в Одесі, Царьков відповів:

"Насправді ми виконуємо волю ветеранів, а нас багатомільйонна армія ветеранів, в тому числі в Одеській області. В Запоріжжі був приклад, коли один ветеран з Харкова перерахував на пам'ятник 50 тис. гривень. В Одесі це теж будуть пожертви, і вже сьогодні телефонують ветерани. Але ми намагатимемося з них гроші не брати, а з більш забезпечених людей".

На питання, чи можливо, що пам'ятник Сталіну з'явиться і в Києві, Царьков відповів:

"Якщо будуть такі ініціативи, то ми тільки за. Бо як можна обмежувати ініціативу? Якщо наші діти-внуки не будуть забувати історію і будуть встановлювати нові пам'ятники цьому подвигу - це лише означатиме, що суспільство здорове, що у нас є історична пам'ять. І ми лише за, щоб такі ініціативи лунали не від політичних партій, а від громадськості".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування