Донецький суд відмовив НУНСівцю

П'ятниця, 21 травня 2010, 18:53
Донецький окружний адмінсуд відмовився розглядати позов депутата від НУНС Юрія Гримчака до ген прокурора.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Гримчак просив визнати неправомірними дії генпрокурора щодо внесення подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності.

"Оскільки спірні правовідносини виникають з кримінального та кримінально-процесуального законодавства, тому цей спір не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства", - йдеться в ухвалі суду.

"З урахуванням викладеного суд відмовляє у відкритті провадження у справі та роз'яснює позивачеві, що питання про оскарження дій прокуратури належить вирішувати у порядку кримінального судочинства", - вирішив суд.

В ухвалі зазначається, що рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адмінсуду.

Гримчак має намір подати апеляційну скаргу найближчим часом.

Як відомо, 27 квітня в парламенті під час розгляду питання про ратифікацію угоди щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України у сесійній залі сталися зіткнення між народними депутатами, а також було застосовано димові шашки.

Прокуратура Києва після цього порушила кримінальну справу за фактом хуліганства, вчиненого групою окремих народних депутатів України, зокрема Гримчаком і Парубієм.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування