У Медведька хочуть обмежити суддям імунітет

Субота, 22 травня 2010, 00:13

Заступник генпрокурора Рінат Кузьмін вважає, що суддівську недоторканність необхідно обмежити.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Інтер.

"Суддя повинен користуватися недоторканністю відправляючи правосуддя. Суддя повинен бути недоторканний розглядаючи справи в судовому засіданні в робочий час", - сказав Кузьмін.

"Весь інший час суддя такий же громадянин, як і ми всі. І за всі злочини, які він робить, має нести відповідальність на загальних підставах", - підкреслив заступник генпрокурора.

У свою чергу, присутній у студії міністр юстиції Олександр Лавринович заявив: "При сьогоднішньому стані судової системи у багатьох сверблять руки швидко і оперативно порішати".

"Якщо просто прийшло бажання зробити кроки, які не мають під собою підстав, потім буде зворотній ефект. Я вважаю, що Україна не повинна бути винятком серед демократичних країн і імунітет суддів повинен бути", - сказав міністр.

У той же час він вважає, що існує необхідність зміни процедури дачі згоди на арешт і затримання судді. 

Крім того, Лавринович зазначив, що президент переніс термін подання йому пропозицій щодо удосконалення судоустрою країни.

"Графік, який стосується закону про судоустрій, істотних змін до кодексу адміністративного судочинства, цивільно-процесуального кодексу, вони будуть завершені, щоб глава держави прийняв остаточне рішення, який проект він запропонує парламенту, це має відбутися на наступному тижні", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування