У НУНС хочуть "переатестувати" партії і відсторонити декого від керма

Вівторок, 25 травня 2010, 10:31

Депутат від НУНС Ярослав Кендзьор вважає, що опозиція має відсторонити від лідерства тих політиків, які вже проявили себе неналежним чином.

Про це він сказав в ефірі Радіо "Свобода", коментуючи, зокрема, слова керівника Народного руху України Бориса Тарасюка про те, що опозиція проведе 22 травня акції, спрямовані на об'єднання, про які потім нічого не було чути.

"Щодо того, що Борис Тарасюк взявся, так би мовити, 22 травня використати для об'єднання опозиції, в першу чергу треба відсторонити Бориса Тарасюка від цих об'єднавчих процесів", - заявив Кендзьор.

"Бо коли об'єднавчий процес започатковує колишній інструктор ЦК Компартії, колишня людина, яка казала, що Голодомору не було, що Чорновіл - це ніякий не політв'язень, бо політичних репресій не було, а це звичайнісінький кримінальник, то, звісна річ, під декларації і намагання такої особи ніхто не піде, хто трошечки знає цього чоловіка. Ніхто не піде на якісь об'єднавчі процеси, на чолі котрого стоїть Борис Тарасюк", - сказав він.

Крім того, за словами Кендзьора, "практика останніх років показала, що нам дійсно для того, щоби об'єднати усіх українських патріотів, по-перше, треба зробити переатестацію (даруйте за таке висловлювання) і політичних лідерів, і політичних партій".

"Бо в нас під тогу українських патріотів назбиралося стільки фарисеїв, що спочатку об'єднаються, а потім з того всього у критичний момент для України виходить, так би мовити, повний розбій, повне розчарування і того самого процесу, і, що найстрашніше, громадян України", - пояснив він.

"Зараз треба вигнати чи відсторонитися, дистанціюватися від політиків, які вже показали себе у процесі роботи. Треба визначити мету, до якої мають прагнути ці люди, яким дорога Україна і українська справа, і ідеологічні основи, які мають бути зреалізовані саме на базі цієї ідеології", - переконаний Кендзьор.

За його словами, у діях депутатської групи "За Україну!" в останні "кільканадцять місяців... оцієї демагогії дуже небагато, а є конкретні справи".

"Хто сьогодні у ВРУ відстоює дійсно пріоритети, національні цінності української держави, української України? Окрім групи "За Україну!", немає (нікого). Ми не вип'ячуємо свого лідера (В'ячеслава Кириленка), не вип'ячується кожен штамп", - заявив Кендзьор.

"Кого найбільше товкли 27 квітня у ВРУ? Сектор, де сидить частина "НУ" і депутатська група "За Україну!". Ви бачили, як великі опозиціонери, яких очолює Тимошенко, стояли, як у цирку, і дивилися, як добивають невеличку групу, чоловік 15-17 депутатів, які воістину не хотіли допустити ратифікації (угоди щодо ЧФ РФ). Ось Вам і робота опозиції", - обурився він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування