Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко розповів про шторм, який тіпає Європу

Вівторок, 25 травня 2010, 22:22
Наступні п'ять років Україні не варто вступати в жодні союзи.

Про це заявив депутат від НУНС Анатолій Гриценко в ефірі 5 каналу.

"Навіть якби ми були готові вступати, то треба було б ще дуже добре подумати.

Я не кажу про Єдиний економічний простір чи Ташкентський договір. Я навіть про НАТО і ЄС", - зазначив він.

На думку Гриценко "той шторм, який зараз у світі, тіпає і Західну Європу".

"Внутрішніх консолідуючих ресурсів, включаючи фінансові ресурси, не вистачає і не вистачить, тому під великим питанням власне майбутнє і НАТО, і ЄС", - сказав депутат.

"Це окрема тема для дуже серйозного обговорення. Тому я не думаю, що нас на очікує на середньострокову перспективу вступ до цих організацій", - заявив Гриценко.

Коментуючи заяви заступника генсека НАТО Іржи Шедіві про виконання українською стороною домовленостей з альянсом, Гриценко зазначив, що "якби копнув трошки глибше представник НАТО в суть тих заходів, то він би побачив що насправді виконання немає".

Депутат нагадав, що співпраця з НАТО в рамках річної програми тільки на 20% воєнний і силовий компонент: "А 80% це такі прості й зрозумілі людям речі як свобода слова, як нормальні вибори, як судова реформа, зміцнення місцевого самоврядування, енергозбереження".

"Тому це не питання вступу чи не вступу, воно зараз не актуальне. А питання, чи підіймає НАТО нашу Україну на всіх напрямах до стандартів. Тут, нажаль, протягом мінімум останніх 2,5 років стоїть все на місці і часом навіть деградує", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування