Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РНБО хочуть особливу програму з НАТО

Середа, 26 травня 2010, 13:41
 

Україна буде робити все, щоб її співробітництво з НАТО носило відкритий і неконфліктний характер.

Про це заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Степан Гавриш журналістам у середу в Києві.

"Як і Росія, Україна буде робити все для того, щоб наше співробітництво з НАТО носило абсолютно відкритий, неконфліктний характер, що не створює проблем для третіх країн", - сказав він.

Гавриш також заявив, що позаблоковий статус України не дозволяє порушувати питання про вступ до НАТО.

"Позаблоковий статус і політично, і філософськи означає, що країна не може бути членом будь-якого військового блоку або союзу. Тому сьогодні йдеться про продовження співробітництва з НАТО, розширення його в тих секторах, що пов'язані з новими викликами і погрозами", - сказав Гавриш.

Гавриш підкреслив, що в даний час Росія максимально ефективно розвиває співробітництво з НАТО, і до цього також буде прагнути Україна.

За його словами, нова стратегічна концепція НАТО стане відома в Лісабоні в листопаді 2010 року.

"І тоді можна буде говорити, яке місце будуть займати країни, у тому числі Росія й Україна, у цій системі. Але, мабуть, що серед усіх світових лідерів, країн НАТО, Росія буде присутня з особливими програмами. Думаю, що й Україна буде робити все для того, щоб створювати й особливі програми, і, у той же час, не втрачати свої досягнення", - сказав Гавриш.

Коментуючи повернення до багатовекторності української політики, він сказав: "Саме багатовекторність забезпечує прогрес будь-якої держави".

Гавриш пояснив, що для України це питання є надзвичайно актуальним, оскільки саме багатовекторність дозволить країні залучити інвестиції і вийти з кризи.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування