Опозиція просить МВФ не давати гроші на створення диктатури в Україні

Середа, 26 травня 2010, 16:25
Комітет захисту України у своєму зверненні до Міжнародного валютного фонду вказує на неефективність економічної політики уряду.

Відповідний документ оприлюднив надзвичайний і повноважний посол України, член комітету Юрій Щербак.

У заяві, зокрема, вказується "на волаючі факти неефективності економічної політики" нинішньої влади, які "суперечать не лише рекомендаціям МВФ, але й здоровому економічному глузду, і несуть в собі істотні ризики для фінансової стабільності України і всього європейського регіону".

Опозиція стверджує, що за час перебування при владі президента Віктора Януковича в Україні не було започатковано жодної системної реформи.

Крім того, комітет в своїй заяві звертає увагу МВФ на те, що нинішня українська влада "ухвалила вкрай розбалансований бюджет на 2010 рік, запланований дефіцит якого майже удвічі вище, ніж за часів уряду Юлії Тимошенко".

Щербак, цитуючи заяву, зазначив, що представники нової влади "спромоглися за останні два місяці істотно погіршити бізнесовий та інвестиційний клімат країни".

"Зокрема, майже на 9 мільярдів гривень збільшився борг з відшкодування ПДВ, різко посилився адміністративний тиск на підприємства і свавілля фіскальних органів, скасовані обмеження у перевірках податковою службою суб`єктів підприємницької діяльності", - йдеться у заяві.

Комітет звертає увагу керівництва МВФ на "початок політики систематичного порушення базових прав і свобод людини нинішнім урядом, на факти переслідувань політиків від опозиційних сил, на спроби ввести політичну цензуру в провідних ЗМІ", йдеться у повідомленні.

Опозиція наголошує, що надання коштів МВФ у таких умовах "автоматично означатиме інвестиції у створення диктатури в Україні".

Комітет закликає МВФ почати кредитування України "виключно за умов і після початку реальних реформ у податковій, бюджетній, пенсійній, енергетичній сферах".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування