Грищенко обіцяє підсилити економіку в посольствах

Четвер, 27 травня 2010, 13:31
 

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко констатує позитивні зміни в співробітництві України зі США і Росією.

Про це він заявив на одинадцятій міжвідомчій нараді з питань координації діяльності органів виконавчої влади в сфері зовнішніх відносин у четвер у Києві.

"Відносини України і США виходять на рівень реального, а не тільки декларативного стратегічного партнерства. Уже зараз можна стверджувати, що обидві сторони налаштовані на активну взаємодію", - констатував Грищенко.

Як доказ міністр навів недавнє підтвердження Вашингтоном відданості підтримки української демократії, збереженню суверенітету України, а також згадав ініціативу Києва передати високозбагачений уран в обмін на відповідну фінансову компенсацію й американські інвестиції в сучасні науково-дослідні проекти в Україні.

Що стосується україно-російського співробітництва, то Грищенко підкреслив, що в цьому напрямку відновлені конструктивні дружні двосторонні відносини.

"Підписані останнім часом угоди засвідчили, що нам вдалося дійти згоди у надзвичайно складних проблемах", - заявив міністр.

Міністр також нагадав, що першочерговим стратегічним пріоритетом України є членство в Європейському Союзі.

"Наші найближчі задачі є достатньо практичними - це завершення роботи над угодою про асоціацію, включаючи його частину про створення зони вільної торгівлі, а також розробка спільної "дорожньої карти" безвізового режиму", - заявив Грищенко.

Також Грищенко заявив, що МЗС найближчим часом підсилить "економічну складову" українських посольств.

Він нагадав про указ, що ліквідував торгово-економічні місії України за кордоном і створив економічні відділи закордонних дипломатичних установ.

"Ми найближчим часом проведемо реструктуризацію всієї нашої роботи в напрямку посилення економічної складових посольств", - заявив Грищенко.

На його думку, такі зміни будуть сприяти досягненню зовнішньоекономічних цілей України.

"При цьому, я вас запевняю, що, як міністр, я зроблю усе від мене залежне, щоб економічні відділи посольств працювали як можна ефективніше", - констатував Грищенко.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News