Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський: Бойко сам продав комбінат росіянам

Четвер, 27 травня 2010, 19:21
Голова правління Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча Володимир Бойко продав акції ЗАТ "Ілліч-Сталь" російським інвесторам.

Про це йдеться у заяві для преси глави Держкомпідприємництва Михайла Бродського.

"Я був щиро здивований тими вигадками, які озвучив Бойко щодо зміни керівництва на ЗАТ "Ілліч-Сталь", - сказав він.

"Вважаю своїм обов'язком заявити, що ніяких директорів до Маріуполя я не привозив. Так само я не маю причетності до зміни директора товариства, оскільки цю процедуру здійснюють реєстратори, що підпорядковані місцевій владі", - наголосив Бродський.

За його словами, Держкомпідприємництво здійснює нагляд та контроль за діяльністю державних реєстраторів.

Голова комітету наголосив, що відомства "отримало клопотання про необхідність забезпечення контролю за проведенням реєстраційних дій": "Враховуючи важливість підприємства для держави, комісія комітету відвідала Маріуполь для здійснення нагляду".

"Ми перевірили правильність оформлення всіх документів, і на підставі цього можу повідомити: є всі докази того, що рік тому - саме в розпал економічної кризи - пан Бойко продав акції ЗАТ "Ілліч-Сталь" російським інвесторам", - наголосив Бродський.

"Я радив би панові Бойку не розкидатися фальшивими звинуваченнями, а йти до суду і доводити, що він не впізнає свій підпис під документами про продаж "Ілліч-Сталі", - сказав він.

За словами глави Держкомпідприємництва, "якщо суд доведе, що підпис таки належить Бойку, тоді можна буде заявити про спробу потрійного обману".

"Спершу про виведення цих виробничих потужностей з-під контролю держави, пізніше фактичне позбавлення акціонерних прав трудового колективу, а згодом - продаж фактичного всього пакету акцій, але відмова виконати ці дії", - зазначив Бродський.

"Я також раджу панові Бойкові відповідально ставитися до своїх заяв, оскільки за них доведеться відповідати в суді: адже згідно з наявними сьогодні документами, обіцяні трудовому колективу акції Бойко продав рік тому російським інвесторам", - наголосив він.

Бродський також додав: "Мені дуже імпонує заява нових інвесторів ЗАТ, які заявили про готовність виплатити в гривневому еквіваленті по 10 тисяч доларів кожному власнику акцій. Тим паче, що тепер Бойко не зможе скоротити 30 тисяч працівників, як обіцяв нещодавно".

Як відомо, Бойко на прес-конференції у четвер прямо звинуватив Бродського в підготовці захоплення комбінату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування