Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ бояться, що Янукович влаштує вічні вибори

П'ятниця, 28 травня 2010, 14:46

БЮТівець Олександр Турчинов заявляє, що опозицію влаштує будь-яка дата місцевих виборів, якщо вона відповідатиме вимогам Конституції

Про це він заявив у коментарі телеканалу "Інтер", повідомляє прес-служба БЮТ.

"Якщо конституційно не врегулювати питання виборів до органів місцевого самоврядування є небезпека, що вибори до місцевих рад стануть перманентними", - сказав Турчинов.

На його думку, неприпустимо, щоб дату місцевих виборів визначали "чи політрада Партії регіонів, чи президент або інші високопосадовці, підлаштовуючи їх під свої корпоративні інтереси".

"Проблема полягає не в даті виборів, а в тому, що політики з Партії регіонів збираються перетворити Україну на державу постійних виборів", - сказав Турчинов.

Водночас він наголосив, що опозиційні сили влаштує будь-яка  дата виборів до місцевих рад, якщо вона буде зафіксована в Конституції.

"Скасувавши дату виборів, правляча коаліція висмикнула  країну з конституційної  площини. Повернути Україну до законодавчого поля - наш пріоритет", - сказав він.

При цьому Турчинов повідомив, що депутати від БЮТ внесли до парламенту проект змін до Конституції, за яким депутати до місцевих рад повинні обиратися не на 4, а на 5 років, як і до Верховної Ради, і всі вибори повинні проходити в один день по всій Україні.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що, згідно з Конституцією, вибори мають відбутися цього року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування